Türkiye’nin önde gelen üç araştırma üniversitesi Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa’nın iş birliği ile kurulan Sağlıkta Biyoteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (SABIOTEK) düzenlemiş olduğu 'Sağlıkta Dijital Dönüşüm Çalıştayı' Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde 3 Nisan Çarşamba günü Mehmet Genç Külliyesi'nde yapıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasında yer alan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkan Yardımcısı Vekili Prof. Dr. Rabia Çakır, üniversitelerin önemi büyük bu projede öncü olmasına teşekkürlerini sunarken bir yandan da projeye katılan öğrencilere her zaman destek olacaklarını belirtti.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz çalıştaya katılan gençlere, “bu atılımlar hepimizin ihtiyacı olan şeyler. Sizler çok güzel şeyler üretiyorsunuz, bizler bunlara sonsuz destek veriyoruz. Sizlere düşen sorumluluklardan biri de sağlık biyoteknolojisi alanında başınızı kaldırmanız ve biraz daha dik yürümeniz, çünkü sizler liderler ve öncülersiniz.” dedi.
İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın ise konuşmasında sağlık çalışanlarının ürettiği hizmetin daha hızlı, güvenilir ve kaliteli olmasının hastanelerin dijitalleşmesi ile gerçekleşeceğini ve bu yol haritasını konuşmak, değerlendirmek üzere burada olmanın sevincini paylaştığını belirtti. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Bugün bu çatı altında birçok değerli bilim insanıyla, sağlıkta yaşanan dijital dönüşümün ele alınacak olması belki bazı yönleriyle bir özeleştiri yapma fırsatı sunarken, en önemlisi de bu dönüşümün daha çok ihtiyaç duyulan noktalara temas edilmesini sağlayacaktır. Hem bir akademisyen hem de bir insan olarak sağlık alanında yürütülen bilimsel çalışmaların yenilikçi ve fayda odaklı olması beni daha çok heyecanlandırıyor. SABİOTEK gibi güçlü bir projenin hedeflenen sonuçların çok daha ötesindeki başarılar elde edeceğine olan inançla, bu çalıştayın gerçekleşmesini sağlayan tüm proje emekçilerimize, çalışma arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.
Çalıştayın fuaye salonunda ise deneyim standlarında bulunan katılımcılar, Marmara Üniversitesi ve University College London öğrencilerinin sahip oldukları fiziki laboratuvarların aynısına sanal ortamda da ulaşarak eğitim görebilecekleri ChatGPT ile uyumlu olan sanal sınıf laboratuvar ortamını inceleme fırsatı buldular.